• New York night

Teknologi

  • New York night

Teknologi

Vi arbetar helst som en del av våra kunders organisation antingen på plats eller remote. Våra egna krav på oss själva är att vi skall kunna de lösningar och plattformar som våra kunder arbetar med i det enskilda projektet. Idag arbetar vi med och har erfarenhet av produkter och lösningar från leverantörer såsom Adobe, Google och Tealium. Det gäller bland annat deras analys, tag management och customer data platform produkter.

Det innebär att vi har eller söker partnerskap/arbetssätt med leverantörer för att säkerställa att våra kunder använder dem på bästa sätt och får ut mesta möjliga.

Customer Data Platform

En av de vanligaste frågorna vi får idag är, vad är en customer data platform? Många har hört termen men vet inte vad det är eller vilka möjligheter det skulle innebära. Vi tror att den här teknologin och de arbetssätt och möjligheter som följer med kommer att vara högt prioriterat inom de närmaste åren.

CDP-gurun och grundaren av CDP Institute, David Raab, använder följande definition:

”A Customer Data Platform is a packaged system that creates a persistent, unified customer database accessible by other systems.”

Några grundpelarna som gör att en CDP skiljer sig från andra system och plattformar:

  • 1:sta hands data
  • Är en central källa för data
  • Profilhantering av kunder
  • Visitor-stitching
  • Orkestrerar aktiviteter
  • Uppdatering i realtid

En CDP kan vara en bra lösning om ni har frågeställningar som:
– Skulle ni vilja automatisera mailutskick eller rikta annonsering baserat på kundernas beteende på er site eller app?
– Finns det kundgrupper ni inte vill annonsera mot?
– Vi har mycket data om våra kunder i ett CRM system och nu vill vi aktivera erbjudanden baserat på information från andra system.
– Kan vi kombinera våra kunders beteende data med vår kunddatabas så att vi kan förstå vad kunderna gör i vår app?

Ni har säkert egna exempel på frågeställningar där ni har data men inte verktyg för att aktivera den. Kontakta oss, kanske kan vi tillsammans testa hur en CDP skulle kunna bidra. Läs mer om våra tjänster här.

Använder ni någon av dessa plattformar?
Adobe
tealium

Kontakta oss